Författare: admin

Kostnadsbesparingar för lagerlokaler med led lysrör

Det är ingen hemlighet att stora byggnader som lagerlokaler har höga underhållskostnader. Vanligtvis använder lagerlokaler fluorescerande lysrör som drar allt mellan 36W till 58W i effektförbrukning. Genom att byta t8 rören till led lysrör så kan man snabbt och enkelt genomföra stora kostnadsbesparingar. Varför finns det fortfarande lokaler som fortsätter att använda gamla lysrör kanske du undrar? Frågan är väldigt enkel att besvara då det i nästan alla situationer handlar om ekonomi. Det krävs en investeringskostnad vilket avskräcker de flesta företagen att våga ta steget även om kostnaden i många fall betalar sig tillbaka inom loppet av två år.

Lysrörsarmatur kan behöva bytas

En annan orsak är att armaturerna i en del situationer behöver bytas ut då de har för många år på nacken. Ett led lysrör som är retrofit anpassat är fullt kompatibelt med en äldre lysrörsarmatur, men det är viktigt att ta reda på om armaturen använder en elektronisk transformator eller mekanisk transformator. Beroende på vilken sort som återfinns så kan det krävas extra jobb från en elektriker för att allt ska fungera korrekt. Ofta är problemet bakom ovilligheten att välja led att säljaren inte kan presentera eller förklara hur enkelt och kostnadseffektivt en övergång till led belysning faktiskt är, när osäkerhet uppstår så väljer företag att hellre satsa vidare på sin nuvarande setup som alltid har fungerat. I videon nedan ser du mer om hur lysrörsarmaturer och led lysrör från finska Valtavalo tillverkas. Dessa premium produkter levereras med långa garantier vilket är ett bevis på hur långt led teknologin har nått.

Reducera energibehovet för lastbilen

Lamporna på bilen är en av de komponenter som sluckar mest energi i lastbilen. Dessa kan enkelt bytas ut till moderna och mer energieffektiva led lampor som t.o.m presterar bättre än de traditionella lamporna. En halogen lampa blir väldigt varm och mycket av energin som genereras omvandlas till värme istället för ljus. När det gäller led lampor så är det snarare tvärtom, med minimal värmeutveckling så går all energi för att generera så mycket ljus som möjligt via dioder. Dessa dioder kan variera i effekt, men det vanligaste är att man har 3W, 5W eller 10W dioder i lampan.

Ljusgiganten levererar ljusramper

Svenska butiken Ljusgiganten har en uppsjö av olika ljusramper som både passar till personbil och lastbil. Genom att investera i en ljusramp så kan du både sänka belastningen på elsystemet medan du får ett betydligt bättre körljus än tidigare. Det finns även fler fördelar med att övergå till led då lamporna släpper ut mindre koldioxid så är dom mer miljövänliga än traditionella lampor. Ljusgiganten har ett brett sortiment av båda korta och långa ramper som passar till i princip alla personbil och lastbilsfordon.

En fjärdedels effekt motsvarar halogen

Jämför man led och halogen belysning så kan man utgå ifrån en fjärdedel av led lampans totala effekt för få ett ljus som motsvarar halogen strålkastare. Detta betyder att en ljusramp som har en effekt på 100W motsvarar ungefär 400W halogen. Ett alternativ till ljusramper är extraljus men rent utseendemässigt är det mer elegant med en ramp vid grillen tycker jag.