CategoryUncategorized

Reducera energibehovet för lastbilen

Lamporna på bilen är en av de komponenter som sluckar mest energi i lastbilen. Dessa kan enkelt bytas ut till moderna och mer energieffektiva led lampor som t.o.m presterar bättre än de traditionella lamporna. En halogen lampa blir väldigt varm och mycket av energin som genereras omvandlas till värme istället för ljus. När det gäller led lampor så är det snarare tvärtom, med minimal värmeutveckling så går all energi för att generera så mycket ljus som möjligt via dioder. Dessa dioder kan variera i effekt, men det vanligaste är att man har 3W, 5W eller 10W dioder i lampan.

Ljusgiganten levererar ljusramper

Svenska butiken Ljusgiganten har en uppsjö av olika ljusramper som både passar till personbil och lastbil. Genom att investera i en ljusramp så kan du både sänka belastningen på elsystemet medan du får ett betydligt bättre körljus än tidigare. Det finns även fler fördelar med att övergå till led då lamporna släpper ut mindre koldioxid så är dom mer miljövänliga än traditionella lampor. Ljusgiganten har ett brett sortiment av båda korta och långa ramper som passar till i princip alla personbil och lastbilsfordon.

En fjärdedels effekt motsvarar halogen

Jämför man led och halogen belysning så kan man utgå ifrån en fjärdedel av led lampans totala effekt för få ett ljus som motsvarar halogen strålkastare. Detta betyder att en ljusramp som har en effekt på 100W motsvarar ungefär 400W halogen. Ett alternativ till ljusramper är extraljus men rent utseendemässigt är det mer elegant med en ramp vid grillen tycker jag.