Kostnadsbesparingar för lagerlokaler med led lysrör

Det är ingen hemlighet att stora byggnader som lagerlokaler har höga underhållskostnader. Vanligtvis använder lagerlokaler fluorescerande lysrör som drar allt mellan 36W till 58W i effektförbrukning. Genom att byta t8 rören till led lysrör så kan man snabbt och enkelt genomföra stora kostnadsbesparingar. Varför finns det fortfarande lokaler som fortsätter att använda gamla lysrör kanske du undrar? Frågan är väldigt enkel att besvara då det i nästan alla situationer handlar om ekonomi. Det krävs en investeringskostnad vilket avskräcker de flesta företagen att våga ta steget även om kostnaden i många fall betalar sig tillbaka inom loppet av två år.

Lysrörsarmatur kan behöva bytas

En annan orsak är att armaturerna i en del situationer behöver bytas ut då de har för många år på nacken. Ett led lysrör som är retrofit anpassat är fullt kompatibelt med en äldre lysrörsarmatur, men det är viktigt att ta reda på om armaturen använder en elektronisk transformator eller mekanisk transformator. Beroende på vilken sort som återfinns så kan det krävas extra jobb från en elektriker för att allt ska fungera korrekt. Ofta är problemet bakom ovilligheten att välja led att säljaren inte kan presentera eller förklara hur enkelt och kostnadseffektivt en övergång till led belysning faktiskt är, när osäkerhet uppstår så väljer företag att hellre satsa vidare på sin nuvarande setup som alltid har fungerat. I videon nedan ser du mer om hur lysrörsarmaturer och led lysrör från finska Valtavalo tillverkas. Dessa premium produkter levereras med långa garantier vilket är ett bevis på hur långt led teknologin har nått.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *