CategoryLED belysning

Utvecklingen inom arbetsbelysning fortsätter framåt

Image result for led xvisionImage result for bullpro light bar

Som de flesta vet så är jag något av en renodlad ljusnörd. Jag är en miljökämpe i första hand som gillar att göra goda gärningar för miljön så fort jag får chansen, men ännu mer gillar jag att göra gott och samtidigt skära ner på utgifter!

Jag har tidigare skrivit om led och fordonsbelysning och hur fantastisk jag anser att lysdioden är jämfört med äldre belysningstekniker, och här kommer en uppdatering av mitt gamla inlägg.

Det är mycket som hänt under det senaste året och vi står vid randen av nästa revolution inom fordonsindustrin och framförallt är det områden som arbetsbelysning som berörs främst. Nya varumärken har ”poppat” upp till ytan som exempelvis Xvision och det häftigaste namnet på marknaden enligt mig är.. kan ni gissa? Jag pratar naturligtvis om Bullpro och C-Bright. Dessa nya varumärken erbjuder väldigt kostnadseffektiva arbetslampor som utan tvekan kan mäta sig med de stora jättarna på marknaden både vad gäller byggkvalitet och prestanda.

Lysdioderna förbättras hela tiden och priserna för råmaterial har börjat vända nedåt igen vilket är två starkt bidragande orsaker till att vi ser denna förändring av landskapet inom arbetsljus och övriga fordonslampor. Inför hösten kan vi förvänta oss lampor som presterar långt över våra förväntningar utan några överbelastade elsystem (det är i alla fall tanken). Vi kommer att recensera en del produkter inom en snar framtid och även se över hur kostnadseffektiva i jämförelse med andra tillgängliga alternativ.

Kostnadsbesparingar för lagerlokaler med led lysrör

Det är ingen hemlighet att stora byggnader som lagerlokaler har höga underhållskostnader. Vanligtvis använder lagerlokaler fluorescerande lysrör som drar allt mellan 36W till 58W i effektförbrukning. Genom att byta t8 rören till led lysrör så kan man snabbt och enkelt genomföra stora kostnadsbesparingar. Varför finns det fortfarande lokaler som fortsätter att använda gamla lysrör kanske du undrar? Frågan är väldigt enkel att besvara då det i nästan alla situationer handlar om ekonomi. Det krävs en investeringskostnad vilket avskräcker de flesta företagen att våga ta steget även om kostnaden i många fall betalar sig tillbaka inom loppet av två år.

Lysrörsarmatur kan behöva bytas

En annan orsak är att armaturerna i en del situationer behöver bytas ut då de har för många år på nacken. Ett led lysrör som är retrofit anpassat är fullt kompatibelt med en äldre lysrörsarmatur, men det är viktigt att ta reda på om armaturen använder en elektronisk transformator eller mekanisk transformator. Beroende på vilken sort som återfinns så kan det krävas extra jobb från en elektriker för att allt ska fungera korrekt. Ofta är problemet bakom ovilligheten att välja led att säljaren inte kan presentera eller förklara hur enkelt och kostnadseffektivt en övergång till led belysning faktiskt är, när osäkerhet uppstår så väljer företag att hellre satsa vidare på sin nuvarande setup som alltid har fungerat. I videon nedan ser du mer om hur lysrörsarmaturer och led lysrör från finska Valtavalo tillverkas. Dessa premium produkter levereras med långa garantier vilket är ett bevis på hur långt led teknologin har nått.